Той ще бъде запомнен като Бащата на тоста с авокадо 

...
Той ще бъде запомнен като Бащата на тоста с авокадо 
Коментари Харесай

Почина Кралят на закуската

Той ще бъде запомнен като Бащата на тоста с авокадо 

На 54 години умря известният австралийски готвач Бил Грейнджър - " бащата " на тоста с авокадо, съобщи BBC. Самоук готвач от Мелбърн, Грейнджър се трансформира в прочут международен ресторантьор и създател на предписания на храни. Той е умрял в лондонска болница на Коледа, заобиколен от брачната половинка си Натали и трите си дъщери - Еди, Инс и Бъни.

„ Той ще бъде запомнен като „ Кралят на закуската “ с превръщането на непретенциозната храна в нещо особено, изпълнено със слънчева светлина ", написа фамилията в Instagram. „ Той ще липсва доста на всички. “ Причината за гибелта му не е оповестена обществено от фамилията му. През 30-годишната си кариера Грейнджър издаде 14 готварски книги, направи голям брой телевизионни готварски излъчвания, отвори повече от дузина заведения за хранене по целия свят и завоюва легиони от почитатели.

Знаменитости, в това число австралийският артист Хю Джакман, някогашният арбитър от Masterchef Австралия Мат Престън и кулинарната легенда Джейми Оливър бяха измежду тези, които отдадоха респект на звездата като благ, витален и обаятелен мъж.

" Той беше най-прекрасният човек и насладата, която ни даряваше - без значение дали посредством храната си, книгите си, хоризонтите, които отвори за нас - идваше от добротата, щедростта и изобилната чистата у него ", съобщи създателят на предписания и ефирен готвач Найджела Лоусън в Instagram. „ Такова опустошаване за фамилията. Твърде грубо е. " Грейнджър стартира кариерата си през 1993 година, откакто напуща учебно заведение по изкуства, с цел да отвори първия си ресторант в Сидни, когато е единствено на 23 години. Bills – слънчево ъглово кафене – стана известно с елементарни ястия като тост с авокадо, палачинки с рикота с масло от пчелна пита и първокачествено кафе. Популярността му избухна и оттова той отвори още кафенета в Япония, Корея и Лондон, където също сътвори верига, наречена Granger & Co.

Австралийският готвач Дарън Робъртсън сподели, че Грейнджър е " трансформирал цялата игра за закуска " до момента в който възпитаникът на Masterchef Australia Адам Лио го разказва като „ може би най-влиятелния пионер на актуалната австралийска храна “.

" Неговото " слънчево " кодифициране на австралийската кафене просвета в Билс е моделът, върху който в този момент е построено всяко австралийско кафене по света. Страхотен човек ", написа Лио в X. Влиянието му беше такова, че през януари Грейнджър беше почетен с Ордена на Австралия - едно от най-големите оценки на страната - за приноса му към туризма и гостоприемството. „ Правил съм всички тези неща, единствено тъй като обичам да сготвям палачинки и бъркани яйца, което е много необикновено ", съобщи Грейнджър през 2019 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР